Lauantaityönä ilahduttaminenTänään lauantaina meidän koulussa on työpäivä. Ehdimme pitää yhden yliäämääräisen vapaan jo syksyllä, joten korvattavahan se on koronasta riippumatta. Loistokas johtoryhmämme ymmärsi antaa normaalia rennommalle otteelle mahdollisuuden ja kas, koko koulu ryhtyikin ilahdutuspuuhiin.
Aamulla oppilaat kävivät ilmoittautumassa ja kuuntelemassa ohjeet. Tehtävänä oli tehdä mitä tahansa, joka ilahduttaa, tsemppaa ja luo toivoa niin itselle kuin muillekin. Ohjeet löytyvät Ruusiksen kuvis- sivulta. Ideaa saa lainata, parannella ja kopsata eteenpäin ihan huoletta, jos vaikka muissakin kouluissa on tulossa vähän kepeämpää koulupäivää tässä kevään kunniaksi. Iso osa vinkeistä on lainattu Koulukuvis-- sivulta, jonne on taas yksi maanmainio henkilö kerännyt ideoita facebookin kuvisopettajien monituhatpäisen porukan avustuksella. 

Minun mielestäni tämä on aivan upea esimerkki siitä, miten hyvä tosiaan lähtee kiertämään ja monistumaan kun moni yksittäinen ihminen ottaa itselleen sopivankokoisia askelia ja ryhtyy toimimaan.Toiminta luo toivoa ja toisten auttaminen tekee ihmeitä omalle hyvinvoinnille. Lisää aiheesta voit lukea esimerkiksi tästä Kulttuuricoctailin hienosta artikkelista. Pohtijoina filosofi Frank Martela ja toimittaja Sari Casal. Suosittelen!

Terveisin
Ilahtunut ope

PS jos haluat kurkata koko padletin, se löytyy täältä. Se latautuu hiukan hitaasti suuren viestimäärän vuoksi, mutta noin minuutissa pitäisi aueta kuvat ja jutut. Jaa sydämiä! Se on tärkeää. <3 <3 <3
Kommentit